Am tot încercat diverse rețete de chec, până s-o nimeresc pe asta care e … ca la mama acasă, deci delicioasă. Checul a fost prajitura copilăriei mele, mama nu a excelat niciodata la capitolul dulciuri, dar la chec e number 1!
Am folosit:
8 ouă
2 căni zahăr
1 cană lapte
1 cană ulei
3 căni făină
2 pliculețe praf de copt (10 g fiecare)
coajă de portocală, zahăr vanilat
un praf de sare

Se bat ouăle cu un praf de sare, zahărul și aromele. Apoi se adaugă laptele și uleiul.

Punem și făina amestecată cu praful de copt. Aluatul va arăta ca o smântână groasă.

Am păstrat puțin aluat pe care l-am amestecat cu 1 lingură de cacao, pentru un aspect marmorat.  Am pus aluatul în tăvi tapetate cu hîrtie de copt. L-am copt la programul de aer cald, cam 35 de minute (se încearcă cu scobitoarea).

Anunțuri