In primul rand, pentru reteta, ii multumesc mamei lui Gabul. Ea ne-a dat reteta (si gogosari sa gustam) intr-o toamna, cand ne perindam pe la Piatra Neamt cu ocazia nuntii lui Silviu si Carmen. Au trecut cativa ani de atunci, si gogosarii in sos sunt nelipsiti din camara noastra. (vorba vine, ca nu avem – inca – o camara).

4kg gogosari
400gr bulion
300gr zahar
400gr otet
300 ml ulei
sare, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de ienibahar, frunze de dafin

Gogosarii i-am spalat, curatat si taiat felii.

Intr-o cratita mare am pus la fiert uleiul, zaharul, otetul, bulionul si condimentele.

Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat gogosarii.

Am lasat la fiert cam 30-40 de minute dupa care a urmat operatiunea borcane (sterilizate) – la plapumioara.

Sunt deliciosi ca salata, se pot adauga in mancare, pot fi baza unui sos pentru paste exceptional … si lista poate continua.

Anunțuri