Mazarea se potriveste foarte bine cu cartofii, cel putin in bucataria mea. Ingredientele principale au fost:
2 borcane cu mazare
7-8 cartofii
2 cepe
cateva costite afumate, fierte separat
bulion, zarzavat de la borcan, sare, ulei, verdeata

Am calit ceapa taiata marunt in 2-3 linguri cu ulei adaugand si-un praf de sare. Cand s-a muiat putin am adaugat cartofii taiati cubulete.

Am lasat la inabusit – cu capac – cateva minute, dupa care am adaugat 2-3 linguri cu zarzavat de la borcan si apa cat sa acopere bine cartofii.

A durat cam 15 – 20 de minute pana au fiert cartofii, apoi am pus mazarea (clatita si scursa bine).

Vreo doua coaste afumate au aterizat si ele deasupra, 2 linguri de bulion, putin patrunjel, cateva clocote si gata mancarea. Simplu si rapid!

Anunțuri