Noua ne place fasolea, si iahnie, si batuta, si bors, si cu ciolan afumat, si fara. De data asta am facut fasole cu carnati afumati.
Am folosit:
1/2 de kg de fasole
3 carnati afumati
2 cepe, 3 catei de usturoi
bulion, zarzavat de la borcan
cimbru, sare
Fasolea am fiert-o in patru ape, in prima am pus 2 bucati de hrean – impotriva balonarii (am vazut undeva-candva la o emisiune TV chestia asta, dar abia acum am pus-o in practica prima data). In a doua apa am pus 1 lingura de bicarbonat de sodiu, cu acelasi scop, iar in ultima am pus sare. De fiecare data am pus fasolea in apa clocotita si nu rece.
Carnatii i-am taiat felii si i-am prajit in doua linguri de ulei (mergea si fara, ca au lasat ei multa grasime).
Ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii le-am inabusit in doua linguri de ulei, apoi am adaugat 3 linguri de zarzavat de la borcan si 2 linguri cu bulion. Am pus si doua pahare cu apa si am lasat la foc potrivit sa fiarba.
Am adaugat fasolea fiarta, carnatii, am potrivit gustul de sare si cimbru.
Lasă un comentariu