Mi-a adus Mosu’ (nu zic care Mos, ca sa mai vina si altii pana la sfarsitul Sarbatorilor de iarna) o forma de briose. Asa ca am purces la treaba, am adunat cate ceva de prin frigider si am facut briose aperitiv.
Pentru aluat am amestecat
2 oua
1/2 cana cu ulei
1/2 cana cu sana
1 cana faina
1 praf de copt
Am adaugat niste cas de la borcansi ceva carnati taiati maruntel.

Am uns forma cu ulei si am tapetat-o cu faina, apoi am pus cu lingura din maglavaisul de mai sus. Puteam sa ma fac preoteasa, la fix am umplut cele 12 forme, nu chiar pline-ochi, sa aiba unde creste aluatul.

Dupa vreo 15 -20 de minute erau gata; eu le-am incercat cu scobitoarea.
S-au copt frumos, desi cuptorul meu nu e specialist in asa ceva (ha, ha … la anu’ imi scot parleala) si s-au desprins foarte frumos de tava.

Foarte bune, si calde si reci. Data viitoare pun mai putin ulei si mai multa branza.
Anunțuri