Am zis să încerc să pregătesc pate în casă, sigur iese mai bun decât cel din comerț. Zis și făcut: am adunat la un loc 1/2 kg ficat de pui, 1/2 kg piept de porc, 6-7 cepe, 3 morcovi, 50 grame de unt, 50 ml ulei, sare, piper.

 

Am pus la undit în ulei amestecat cu unt ceapa tăiată bucăți mari și puțină sare. Apoi am adăugat morcovul tăiat rondele.

După ce s-au muiat puțin am adăugat carnea de porc tăiată bucăți.

După vreo 10 minute am aruncat și ficățeii, iar când aceștia și-au schimbat culoarea am pus 2 pahare cu apă, capacul pe oala Kukta și am lăsat 30 de minute să fiarbă.

Când am scos-o din oală, arăta așa (plus ceva sos care era în plus):

Abia a doua zi am băgat mixerul vertical, am pus sare și piper după gust și puțin unt.

Trebuie să mai fac, e și mai bun și mai ieftin decît cel din comerț. Perfect pentru pachețelul de la servici. Data viitoare încerc cu ficat de porc.

Anunțuri