Pentru musafiri dragi am pregătit o plăcintă cu carne și ghebe. Atât de bună a fost că s-a terminat imediat și se va repeta cît de curând.

Am folosit un pachet de foi pentru plăcintă de casă Bella (bune), 600 grame carne tocata amestec, 1 pachet de ghebe din congelator (am uitat să le cântăresc, dar aici potriviți după gust și după ce aveți la îndemână), vreo 6 cepe mărișoare, ulei, sare, piper, griș, 3 ouă, 3 linguri cu smântână, 3 linguri iaurt.

Am pus tigaia (pardon! wok-ul) la încins, apoi ulei și ceapa tocată; am adăugat un praf de sare, puțină boia dulce și am lăsat să se călească. Când s-a aurit am adăugat carnea tocată și ciupercile tocate.

Așa arăta:

Apoi trebuie lăsată la răcit, eu chiar am pus-o la frigider peste noapte.
A doua zi am uns tava cu puțin ulei, am adăugat 2-3 foi de plăcintă, apoi amestec de carne, ghebe și ciuperci, deasupra puțin pesmet, iar foi de plăcintă și tot așa; deasupra să fie foaie de plăcintă.

Am tăiat plăcinta și am adăugat un amestec din 3 ouă, 3 linguri cu smântână, 3 linguri cu iaurt gras. (aici mai trebuia să pun și puțină apă, dar am uitat).

A stat la cuptor vreo 25 de minute, la 180 de grade, fără ventilație.

După cum vă spuneam a fost bătaie pe ea, trebuie să mai fac!

M-am inspirat de aici.

Reclame