Prilej să folosesc niște albușuri, am încercat să fac niște brioșe folosind o veche rețetă de prajitură din cartea de bucate a Silviei Jurcovan.
Am folosit:
6 albușuri
150 g zahăr
125 g unt
125 g făină
125 g nucă măcinata
esență de vanilie, sare

Am amestecat untul topit cu făina, esnța de vanilie și un praf de sare.
Albușurile le-am bătut spumă cu zahărul și un strop de cognac. Apoi am adăugat amestecul de unt și făină, și nuca macinată, amestecând cu grijă.

Am pus amestecul în forma de brioșe tapetată cu hărtiuțe speciale și câteva numai cu hârtii (dar am pus câte două).

Le-am copt cam 15 minute, la foc potrivit. Încă nu m-am obișnuit cu grade/programe/minuni ale cuptorului meu.
Nu au crescut prea mult, dar sunt foarte gustoase.

Anunțuri