După ce caşcavalul meu a avut un mare-mare succes, am încercat să fac şi brânză topită. Inspiraţia a fost tot culinarul, am mai schimbat eu pe ici pe colo, nu cred că în părţile esenţiale.
500 grame brânză de vaci
100 grame brânză oi (facultativ, data viitoare nu mai pun)
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
200 grame smântână
sare, oregano
Întâi de toate am amestecat brânza cu bicarbonatul de sodiu şi am lăsat vreo 3-4 ore. Arata de parcă fierbe.
Apoi am pus brânza asta „fiartă” şi brânza de oi în ceaun, pe foc mic.Am adăugat şi smântâna.
Am adăugat sare şi oregano uscat.
Părea foarte subţire, fiind fierbinte. Am turnat-o în castronele şi am lăsat-o la răcit. Oregano s-a cam ridicat deasupra, dar am mai amestecat după răcire. După ce a stat câteve ore la frigider, are exact consistenţa celei cumpărate.
Are gust specific brânzei de oi. Dar merge foarte bine şi numai cu brânză de vacă.
kzarinne
mart. 21, 2011 @ 22:42:08
Incredibil! Chiar arata fix ca cea de cumparat! Abia astept sa fac si eu, imi e dor de branza topita dar nu am mai mancat de foarte multa vreme pentru ca, din pacate, nu e tocmai sanatoasa.Ma bucur mult ca am gasit reteta asta! Multumesc! 🙂
Andreea
mart. 21, 2011 @ 22:43:21
Si e chiar mai buna decat cea de cumparat!
Anonymous
mart. 22, 2011 @ 04:45:14
nu se pune apa?
Andreea
mart. 22, 2011 @ 09:51:18
Nu, nu se pune apa.
Cristina
sept. 06, 2011 @ 22:04:39
Am si eu doua intrebari.1.Branza de vaci = branza din aceea nesarata, la pachet?2. Cat timp se fierbe amestecul?Multumesc mult!
Andreea
sept. 06, 2011 @ 22:46:30
Cristina, da, branza de vaci e aceea proaspata, este si la pachet, dar ai grija sa fie mai grasa. Se fierbe putin, numai sa dea in clocot bine. Nu m-am uitat la ceas, dar trebuie amestecat mereu.