Nu am apucat în toamnă să vă arăt ce am pus prin cămară, dar pe măsură ce desfac borcanele cu bunătăți le fotografiez.
Am făcut pentru prima dată tocană de legume cu orez, cam din ochi, dar încerc să aproximez:
2 kg de ceapă
2 kg de morcov
1 kg de țelină
4-5 kg de gogoșari, copți în prealabil
2 kg de roșii
2 căni de orez fiert pe jumătate
1/2 l ulei
sare, piper, foi de dafin

Ceapa, morcovul și țelina le-am tocat și le-am pus la foc cu 500 ml ulei, sare și apoi am pus și o cană mică cu apă.

După ce rădăcinoasele au fost bine fierte, am adăugat gogoșarii copți, după alte câteva minute bune sucul de roșii.

A umplut bucătăria de arome, am pus și orezul fiert pe jumătate, apoi am amestecat în ea până a fost gata. Ce-i drept, cam stai la cratiță pentru tocana asta …

Dar merită!

Anunțuri