Am răspuns cu drag și luna aceasta la provocarea Amei și am găsit pe blogul Alinei o rețetă de cornulețe cu vanilie și nucă – cornulețele copilăriei multora dintre noi. Și cum nu bine au trecut sărbătorile pline de dulciuri, hai să ne îndulcim. Am adunat repejor
300 g făină
150 g unt+50 g untură
100 g zahăr
100 g alune măcinate (în lipsă de nuci, că le-am folosit toate la Turtele de Crăciun)
1 gălbenuș
sare, arome
zahăr vanilat + zahăr pudră pentru pudrat cornulețele
Cu excepția schimbului nuci – alune nu m-am abătut de la rețetă și bine am făcut.
Am amestecat untul rece cu zahărul, un praf de sare, gălbenușul, un pic de esență de rom (din greșeală, ca am vrut să pun vanilie … dar graba strică treaba; din fericire au ieșit foarte bune și aromate cu rom). Apoi am adăugat alunele și făina.
Am avut ajutoare serioase la frământat și am obținut un aluat nelipicios care înfoliat bine a ajuns în frigider. Pentru o oră. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, a stat acolo până a doua zi.
A doua zi am făcut cornulețele, au ieșit vreo 50-60 de bucăți, adică două tăvi mari.
Prima tavă am copt-o la foc molcom, vreo 150 de grade și cornulețele au ieșit puțin uscate. La a doua am crescut temperatura la 180 de grade și au fost grozave. (Musafirii nu le-au deosebit)
Date prin zahăr pudră și zahăr vanilat … o minune!
Grădinița Fluturașilor Talentați
ian. 19, 2013 @ 18:35:33
Ce ajutor ai avut!Arată tare bine cornuletele!
Poliana
ian. 21, 2013 @ 23:46:14
Ce bunatate de cornulete!
dulciuri si nu numai
feb. 04, 2013 @ 23:04:03
si eu le-am facut de curand; foarte bune!